EL Salon

🌹 De oprichting van EL SALON, podium voor vrouwelijke kunstenaars is in volle gang.

Wil jij één van de 64 Founding Mothers/Founding Fathers zijn, die aan de voet staat van de oprichting van de stichting El SALON, podium voor vrouwelijke kunstenaars?

Als Founding Mother ontvang je:
◦ het kunstwerk, een iconische theemuts
◦ het prachtige boek van Marlieke Overmeer over haar project
◦ een verbindende ceremonie
◦ en draag jij bij aan het fundament van El SALON

Meld je aan als Founding Mother/Father

Dat kun je doen door € 125,00 over te maken op NL46TRIO0379265427 tnv De Nieuwe Creatieven onder vermelding van “Founding Mother/Father” en je naam én je deelname via mail te bevestigen aan: info@denieuwecreatieven.com of welkom@rouwkostentroostvoer.nl

De ceremonie vindt plaats op 11 september 2022 om 15.00 uur in het atelier van Ellis Schoonhoven en De Nieuwe Creatieven aan de Postweg 50 in Nijmegen. Aan het eind heffen we het glas op de kunst, op vrouwen, op verbinding.

Met trots en dankbaarheid stellen wij onze voorzitter van EL SALON voor, Kristie Lamers 🦚

Kristie schrijft:
Musea bezoeken maakt me blij, het cadeau van verwondering, verbazen, verbijsteren en vergapen.

Als student viel het me al op dat op het podium van de kunsten, net als op veel andere plekken vrouwen vaak (en nog steeds) een bijrol vervullen. Het is tijd voor een plek op het hoofdpodium, tijd om actief zelf de ruimte te pakken voor nieuwe geluiden, andere gezichtspunten, nieuwe namen, vergeten namen en namen van nu.

Daarom ben ik zeer verheugd dat Ellis Schoonhoven mij vroeg om voorzitter te worden van een nieuwe beweging, ontstaan uit de vrijplaats die Ellis creëerde met De Nieuwe Creatieven, de nog op te richten stichting EL SALON.

Een beweging met als missie het podium van de kunsten eindelijk compleet en dus rijker en interessanter te maken. Hoe we dat gaan doen, dat gaat zich het komende jaar ontwikkelen. De contouren zijn geschetst en het inkleuren mag beginnen.

Vanuit mijn werk voor een innovatie beweging RvN Rijk van Nijmegen Hub heb ik de ervaring dat verandering ontstaat door een combinatie van strategische handelen en echt aan het werk te gaan. En dit allemaal met een stevige dosis lef, bravoure, volharding en plezier. We gaan aan de slag!

De eerste concrete stappen zetten we op zondag 11 september met Founding Mothers.

Op 11 september spreekt Kristie, draagt Marlieke haar kunstwerken over, zorgt Miranda voor een ceremoniële begeleiding en zal Ellis alles verbinden.

Ben jij erbij op 11 september?

💜
Kristie – Marlieke
Miranda – Ellis

Marlieke Overmeer Miranda Schutten Kristie Lamers Ellis Schoonhoven De Nieuwe Creatieven