MENTAL CONFUSIONS
Masterclass Marlene Dumas

Haar schilderijen en tekeningen worden gekenmerkt door hun uitzonderlijke mix van directheid, intimiteit en soms controversiële onderwerpen.

De stroom van foto’s en filmbeelden waarmee we elke dag worden gebombardeerd heeft onze blik op anderen en de wereld om ons heen zeker veranderd. Zeker Nu: wat zie je, waar kijk je eigenlijk naar, wat is de ware betekenis en wat doet het met je? Stel je jezelf de vraag of dominant beeld, het beeld dat je het meeste ziet, ook het wereldbeeld is van de wereld waarin je wilt leven? Is het tijd om je blik op ander beeld te richten?

In een wereld van digitale beelden en beeldschermen koestert Dumas in haar werk de lichamelijkheid van de menselijke hand. In een tijdperk dat wordt gedomineerd door de massamedia is haar werk een getuigenis van de betekenis en de kracht van de schilderkunst. Dumas onderzoekt in haar intense en psychologisch geladen werken thema’s als seksualiteit, liefde, dood en schuld, veelal verwijzend naar de kunstgeschiedenis, de populaire cultuur en actuele gebeurtenissen.

Tekst deels uit voorwoord curatoren in catalogus Marlene Dumas, the Image as Burden, waaronder Leontine Coelewij, Stedelijk Museum expo 2014-2015.

Wil je het werk van Marlene Dumas ontdekken en je mee laten voeren door haar blik EN zelf aan het werk met collage en inkt, zoals Dumas dat doet?
Je bent van harte welkom 13 mei in het geweldige grote atelier van Ellis Schoonhoven en De Nieuwe Creatieven
Aanmelden graag via de websitesite van www.denieuwecreatieven.com

Masterclass 13 mei van 10.00 tot 16.00 uur onder begeleiding van Miranda Straten
€ 115,00 inclusief materialen

Inschrijven graag via het contactformulier
Van HARTE Welkom, Miranda & Ellis

Praktische informatie

10 Masterclasses (nu los te boeken)

Wij zorgen voor goeie koffie/cappuccino

De kosten zijn € 120,00 per maand. Zakelijke factuur + 21% btw. De betaling mag per maand plaatsvinden. Inclusief Schetsbijbel bij deelname aan de hele serie, materiaal.

Aandacht is ons motto. Wees Welkom.

Schep & Schets

Als schepper wil je je potlood klaar houden zodat jouw schepping in je ‘schetsbijbel’ kan vloeien. Je weet maar nooit wanneer hét komt.

Een dagelijkse schets is een belangrijk onderdeel van dit jaar. Het is een manier om op spelender wijze ruwe informatie vorm te geven, ideeën op te tekenen, te experimenteren en te onderzoeken. In een schetsboek kan je géén fouten maken! Met je favoriete gereedschap creëer je jouw imaginaire observaties en ideeën. Je zult versteld staan van je intuïtieve ontwikkeling en kijk op de wereld. Groot en klein.
De Nieuwe Creatieven hebben een schetsbijbel gemaakt met hoogwaardig lichtgewicht papier zodat jouw schetsbijbel altijd met je mee op reis kan.

Kunstgeschiedenis 2.0

Twaalf (internationale) kunstenaars staan dit jaar centraal. We onderzoeken hun gedachten, hun onbewuste, hun beeldtaal én de materialiteit. We kruipen als het ware in hun huid. Boeken, docu­mentaires, teksten, muziek en meer zetten we in om ietsje dichter bij de ziel van de kunstenaars te geraken.
Je gaat elke lesdag scheppen volgens de methodiek, techniek en het materiaal van de desbetreffende kunstenaar.
Zelf presenteer je éénmaal jouw favoriete kunstenaar.

Elke Masterclass is los te boeken indien er plaats is.