Georgia O’Keeffe

Alleen in haar naam al zit haar leven, het vloeibare, zachte en sensuele Georgia en de kracht en kordaatheid van O’ Keeffe, je proeft het gewoon als je het uitspreekt. Deze vrouw zegt wat ze denkt en doet het ook, ze weet wie ze is, wat ze wil en is trouw aan haarzelf. Ze is bereid offers te brengen om haar zielsbestemming te leven.
In 1946 was zij de eerste vrouw met een one woman exhibition in het Museum of Modern Art in New York.
Ik was 19 jaar toen ik bij boekhandel de Slegte een groot boek van Georgia O’Keeffe vond. De grootsheid van haar schilderijen en dan bedoel ik niet alleen het formaat, maar ook de enorme kracht gecombineerd met het stille, fluweelzachte oppervlak en de stille aanwezigheid benamen mij de adem. Jaren later zag ik haar werk in het echt, ik werd naar binnen gezogen, in haar werk en tegelijkertijd in mijn eigen binnenwereld. Vanaf dat moment is ze bij mij gebleven als voortdurende inspiratie. Zij zegt ook dat alleen vrouwen kunnen ontdekken wat er nog niet ontdekt is over vrouwen. Zo van NU !
Wat ik ook geweldig aan haar vind zijn al haar uitspraken en reacties op de interpretaties van kunstcritici op haar werk. Zij zien haar abstracte werk en de uitvergrotingen van details van de bloemen als expressie van haar sexualiteit. In 1943 zegt Georgia hierover:
“Well – I made you take time to look at what I saw and when you took time to really notice my flowers you hung all your own associations with flowers on my flower and you write about my flower as if I think and see what you think and see of the flower – and I don’t.”
Haar werk en leven zijn een, haar sereniteit en stijl zijn tijdloos, deze oneindige creativiteit wil ik dolgraag met je delen tijdens de Masterclass in het grote kunstenaars atelier van De Nieuwe Creatieven. Geïnspireerd door het werk en leven van Georgia O’Keeffe ga je op zoek naar jouw essentie door te tekenen en schilderen op groot formaat.
Na inschrijving ontvang je een persoonlijk bericht waarin je wordt gevraagd een natuurlijk object mee te nemen.
 
Alle teken- en schildermaterialen zijn aanwezig en inbegrepen.
Je wordt ontvangen met koffie, thee en lekkers, ik verheug me je te mogen ontvangen in de wereld van Georgia O’Keeffe.
Masterclass € 115,00
 
Inschrijven graag via het contactformulier
Van HARTE Welkom, Miranda & Ellis

Praktische informatie

12 lessen (nu los te boeken)

Wij zorgen voor goeie koffie/cappuccino

De kosten zijn € 115,00 per maand. Zakelijke factuur + 21% btw. De betaling mag per maand plaatsvinden. Exclusief schetsbijbel, inclusief materiaal.

Aandacht is ons motto. Wees Welkom.

Special: Dit jaar mag je het programma Schep en Schets je leven los boeken als masterclasses. Neem je deel aan zes masterclasses dan ontvang je de schetsbijbel gratis.

Schep & Schets

Als schepper wil je je potlood klaar houden zodat jouw schepping in je ‘schetsbijbel’ kan vloeien. Je weet maar nooit wanneer hét komt.

Een dagelijkse schets is een belangrijk onderdeel van dit jaar. Het is een manier om op spelender wijze ruwe informatie vorm te geven, ideeën op te tekenen, te experimenteren en te onderzoeken. In een schetsboek kan je géén fouten maken! Met je favoriete gereedschap creëer je jouw imaginaire observaties en ideeën. Je zult versteld staan van je intuïtieve ontwikkeling en kijk op de wereld. Groot en klein.
De Nieuwe Creatieven hebben een schetsbijbel gemaakt met hoogwaardig lichtgewicht papier zodat jouw schetsbijbel altijd met je mee op reis kan.

Kunstgeschiedenis 2.0

Twaalf (internationale) kunstenaars staan dit jaar centraal. We onderzoeken hun gedachten, hun onbewuste, hun beeldtaal én de materialiteit. We kruipen als het ware in hun huid. Boeken, docu­mentaires, teksten, muziek en meer zetten we in om ietsje dichter bij de ziel van de kunstenaars te geraken.
Je gaat elke lesdag scheppen volgens de methodiek, techniek en het materiaal van de desbetreffende kunstenaar.
Zelf presenteer je éénmaal jouw favoriete kunstenaar.

Meld je aan