Special: Dit jaar mag je het programma Schep en Schets je leven los boeken als masterclasses. Neem je deel aan zes masterclasses dan ontvang je de schetsbijbel gratis.

Jouw beeld in brons? Masterclass Alberto Giacometti, een leven lang in gevecht met de werkelijkheid.
In deze Masterclass werk je met het heerlijke materiaal boetseerwas. Een aangename goed kneedbare was waarmee jij jouw werkelijkheid gaat vormgeven, in de geest van Giacometti.
Op de eerste 3 foto’s zie je het beeld van Conny van Rijn, eerst in was en nu in brons
Je kan jouw beeld in brons laten gieten bij Bronsgieterij Kemner. Dat bespreken we op zaterdag 12 december.
NIEMAND KAN DE WERKELIJKHEID WEERGEVEN.
WIE DAARTOE IN STAAT IS, ZOU ER AAN STERVEN.
Dat is waar het Alberto Giacometti om te doen was. Weergeven wat je ziet. Een leven lang denken, zoeken, proberen, in gevecht met de werkelijkheid.
Zijn leven en werken staan centraal in de Masterclass op zaterdag 12 december in het atelier van Ellis Schoonhoven en De Nieuwe Creatieven. Giacometti wilde mensen laten zien zoals ze echt waren, dachten, voelden en leefden. Maar mensen verbergen dit altijd.
Zoeken naar de visualisering van de werkelijkheid zoals hij die waarnam, hielden hem zijn leven lang bezig.
In de periode tussen 1947 en 1966 ontstaan de langgerekte figuren. Op een afstand doen ze zich aan ons voor als schaduwen die zich van de grond verheven hebben als fragiele silhouetten.
In het atelier word je welkom geheten met koffie thee en lekkers.
We gaan kijken van waaruit Giacometti zijn creaties heeft vormgegeven en jij gaat met behulp van boetseerwas en andere benodigde materialen jouw werkelijkheid weergeven.
GIACOMETTI EEN LEVEN LANG IN GEVECHT MET DE WERKELIJKHEID!
Johan van Dinteren
Masterclass Alberto Giacometti
€ 110,- inclusief materialen (excl. beeld in brons)
aanmelden graag via het contactformulier
Postweg 50 Nijmegen

Schep & Schets

Als schepper wil je je potlood klaar houden zodat jouw schepping in je ‘schetsbijbel’ kan vloeien. Je weet maar nooit wanneer hét komt.

Een dagelijkse schets is een belangrijk onderdeel van dit jaar. Het is een manier om op spelender wijze ruwe informatie vorm te geven, ideeën op te tekenen, te experimenteren en te onderzoeken. In een schetsboek kan je géén fouten maken! Met je favoriete gereedschap creëer je jouw imaginaire observaties en ideeën. Je zult versteld staan van je intuïtieve ontwikkeling en kijk op de wereld. Groot en klein.
De Nieuwe Creatieven hebben een schetsbijbel gemaakt met hoogwaardig lichtgewicht papier zodat jouw schetsbijbel altijd met je mee op reis kan.

Kunstgeschiedenis 2.0

Twaalf (internationale) kunstenaars staan dit jaar centraal. We onderzoeken hun gedachten, hun onbewuste, hun beeldtaal én de materialiteit. We kruipen als het ware in hun huid. Boeken, docu­mentaires, teksten, muziek en meer zetten we in om ietsje dichter bij de ziel van de kunstenaars te geraken.
Je gaat elke lesdag scheppen volgens de methodiek, techniek en het materiaal van de desbetreffende kunstenaar.
Zelf presenteer je éénmaal jouw favoriete kunstenaar.

Meld je aan

Praktische informatie

12 lessen

Wij zorgen voor goeie koffie/cappuccino

De kosten zijn € 110,00 per maand inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor zakelijke deelnemers. De betaling mag per maand plaatsvinden. Exclusief schetsbijbel, inclusief materiaal.

Aandacht is ons motto. Wees Welkom.