Frida Kahlo

I am Free.
Da.
De vurige en altijd creërende Frida Kahlo (1907-1954) dient tot de dag van vandaag als inspiratie voor velen. Haar leven, eigenzinnige kunst, standpunten en voorkomen spreken tot de verbeelding; meer dan ooit.
We nemen deze dag een duik in haar leven, werk, verdriet en haar vreugde. We dompelen ons onder, laten ons meevoeren in haar ogenschijnlijke eindeloze energie. Opgesloten in een kapot lichaam, wist zij de vrijheid te omarmen.
Ontdek het stukje Frida Kahlo in je zelf tijdens deze Masterclass, waarin het leven en werk van deze weergaloze & eigenzinnige kunstenaar centraal staat. We dompelen ons onder in haar honger naar liefde, verbeelding, kunst, vrouw zijn, soms mannelijk, krachtig en toch kwetsbaar. Tot op de dag van vandaag vormt zij -wereldwijd- een grote inspiratiebron voor velen. Je krijgt een kijkje in haar leven, haar pijn, haar verdriet, en haar tomeloze energie om zichzelf te bevrijden -middels het creëren-.
“Na Maayke’s inspirerende les bleef het indrukwekkende leven van Frida Kahlo nog lang nagalmen, ook in mijn schep-en-schets-bijbel. I am Free-da!” Lou de Jong
“Viva la Vida! Een kleurrijke creatieve start in de nazomer, vol inzicht in het leven van la Kahlo. Hoe zij elke belemmering wist te transformeren in creatiekracht is welhaast onvoorstelbaar en heel inspirerend.
Met Frida’s levensloop en werk in het achterhoofd word je door Maayke stap voor stap begeleid om een uniek portret te maken. Geen Kahlo look-a-like, maar een eigen werk met Kahlo-inspiratie.”
Aletha Steijns
“Ik kende Frida Kahlo al maar door Maayke kwam Frida in al haar facetten tot leven op de Postweg. Wat een gedegen voorbereiding en voelbare passie.
🌺I am Free—-da🌺” Thea Hafmans
In het altijd inspirerende atelier aan de Postweg word je ontvangen met koffie, thee en lekkers. We zoomen in op het leven van Frida Kahlo, we gaan tekenen en schilderen. Alle materialen zijn aanwezig en inbegrepen.
Masterclass Frida Kahlo
€ 115,00
Welkom, Maayke & Ellis

Praktische informatie

12 lessen (nu los te boeken)

Wij zorgen voor goeie koffie/cappuccino

De kosten zijn € 115,00 per maand. Zakelijke factuur + 21% btw. De betaling mag per maand plaatsvinden. Exclusief schetsbijbel, inclusief materiaal.

Aandacht is ons motto. Wees Welkom.

Special: Dit jaar mag je het programma Schep en Schets je leven los boeken als masterclasses. Neem je deel aan zes masterclasses dan ontvang je de schetsbijbel gratis.

Schep & Schets

Als schepper wil je je potlood klaar houden zodat jouw schepping in je ‘schetsbijbel’ kan vloeien. Je weet maar nooit wanneer hét komt.

Een dagelijkse schets is een belangrijk onderdeel van dit jaar. Het is een manier om op spelender wijze ruwe informatie vorm te geven, ideeën op te tekenen, te experimenteren en te onderzoeken. In een schetsboek kan je géén fouten maken! Met je favoriete gereedschap creëer je jouw imaginaire observaties en ideeën. Je zult versteld staan van je intuïtieve ontwikkeling en kijk op de wereld. Groot en klein.
De Nieuwe Creatieven hebben een schetsbijbel gemaakt met hoogwaardig lichtgewicht papier zodat jouw schetsbijbel altijd met je mee op reis kan.

Kunstgeschiedenis 2.0

Twaalf (internationale) kunstenaars staan dit jaar centraal. We onderzoeken hun gedachten, hun onbewuste, hun beeldtaal én de materialiteit. We kruipen als het ware in hun huid. Boeken, docu­mentaires, teksten, muziek en meer zetten we in om ietsje dichter bij de ziel van de kunstenaars te geraken.
Je gaat elke lesdag scheppen volgens de methodiek, techniek en het materiaal van de desbetreffende kunstenaar.
Zelf presenteer je éénmaal jouw favoriete kunstenaar.

Meld je aan