Jaartraining – The Artist’s Way Ouders

Ik zie jou!

Werken aan de verbinding tussen jou en je hoogbewuste kind
&
Werken aan de verbinding tussen jou en het kind in jou

Aan de hand van het boek The Artist’s Way voor ouders van Julia Cameron bieden wij een gereedschapskistje. Enerzijds voor jouw hoogbewuste kind, voor een gezonde creatieve begeleiding en aanmoediging van de prachtige zijnskenmerken van je kind. Anderzijds voor jou als ouder om deze prachtige kinderen met ontwikkelingsgelijken en mede-ouders support en (h)erkenning te bieden.

De Nieuwe Creatieven en Verschil in Talent bieden samen deze training voor ouders van creatieve gevoelige hoogbewuste kinderen en is gericht op het cultiveren van creativiteit, zodat je heel bewust en speels je kinderen een gezond creatief pad kunt wijzen naar de toekomst.

Met 12 bijeenkomsten, verspreid over een jaar, bieden wij een prachtige samenstelling van inspirerende creatieve uitingsvormen gecombineerd met thema’s rondom hoogbegaafdheid en hoogbewustzijn.

De begeleiding van de training is in handen van hoogbegaafdheidsspecialist en orthopedagoog Anouk Mulder en verschillende kunstenaars/docenten van De Nieuwe Creatieven.

Er is naast creativiteit volop de mogelijkheid tot verhalen en brengen. Voor ouders zoals jij; vol trots, vechtlust, zoekend met twijfel, onzekerheid en vragen.
De bijeenkomsten zullen vorm geven aan je creativiteit door middel van de opdrachten. We gaan jullie inspireren, enthousiasmeren, stimuleren, motiveren, meenemen in de valkuilen, leren in gesprek te gaan met …, laten omdenken, volop genieten van .. en nog veel meer!

WE LEREN IETS TE DOEN DOOR HET TE DOEN. ER IS GEEN ANDERE WEG – John Holt

Programma
De dag start met een samenkomst en bespreking van de opdrachten uit het betreffende hoofdstuk. Een voedende en inspirerende inbreng van een thema over hoogbegaafdheid, hoogbewustzijn en/of hoogsensitiviteit wordt gekoppeld aan een creatief scheppingsproces. we sluiten gezamenlijk af waar jullie een opdracht meekrijgen voor de komende weken.

Thema’s zoals deze worden aangeboden en verwerkt:

 • Hoogbegaafdheid in Beeld
 • Anders Zijn en Intens Zijn
 • Structuur en Sturing in de opvoeding van je hoogbewuste kind
 • Durven zijn wie je bent
 • Leren Omdenken
 • Creatief Denken , een manier van Waarnemen, Denken & Doen
 • Van Falen naar Lef
 • Perfectionisme; kwaliteit en valkuil
 • Mindset In-Zicht
 • Autonomie en een gelukkig Hoogbegaafd; identiteit versus labels
 • Inspiratie

Praktische informatie

12 trainingsdagen van 09.00 – 13.00 uur
Waarvan in overleg 3 bijeenkomsten samen met je hoogbegaafde kind(eren)

Wij zorgen voor goeie koffie/cappuccino en thee

De kosten zijn € 95,00 per maand. De betaling mag per maand plaatsvinden.

Eenmalige kosten: € 25,00 voor het boek The Artist’s Way voor Ouders.

Docenten: Docenten De Nieuwe Creatieven en hoogbegaafdheidsspecialist & orthopedagoog Anouk Mulder

Aandacht is ons motto. Wees Welkom.