Pilot Ik Zie Jou The Artist’s Way voor jongeren – jong volwassenen 

“Ieder kind is een kunstenaar. De uitdaging is hoe je een kunstenaar kan blijven als je opgroeit.” – Pablo Picasso

Wil je leren hoe je jouw creatiekracht en hoogbewustzijn in kan zetten? Lijkt het je tof dit te doen in een fijne omgeving, samen met gelijkgestemden? Meld je dan aan voor The Artist’s Way voor jongeren!

Je bent 3 jaar oud en zit aan tafel met potlood en een blanco papier. Je begint met tekenen. Het hele blad kleur je vol met iets wat er ‘ineens’ ontstaat. Trots laat je het zien aan de mensen om je heen. In het hele proces van maken zijn er geen gedachten die je creativiteit belemmeren. Dan word je ouder, er verandert iets. Je bent kritisch op wat je maakt, je blokkeert en maakt misschien wel niets meer. 

In The Artist’s Way voor jongeren gaan we weer terug naar het proces van maken vanuit je gevoel. Creëren is van niets iets maken. Je ervaart hoe dat is voor jou en wat er nodig is om je daaraan over te geven. In 6 bijeenkomsten maak je kennis met verschillende werkvormen, materialen en technieken. We tekenen, acteren, schilderen, beeldhouwen, schrijven en filosoferen. Iedere bijeenkomst staat er een ander thema centraal. Hiervoor gebruiken we het boek The Artist’s Way van Julia Cameron. Je ontdekt wat jou blij maakt, leert te luisteren naar jezelf en wat jij graag wilt.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in het atelier van De Nieuwe Creatieven. Daar zorgen wij voor een fijne omgeving vol inspiratie! We starten met een rondje delen en luisteren naar elkaars ervaringen. Daarna gaan we aan de slag met een opdracht. Je wordt hierin begeleid door docenten Anouk en Milou. Gedurende de bijeenkomsten leer je veel over  jezelf, je intense bewustzijn van de wereld om je heen en het proces van creëren. In een blanco boek, dat je bij de start van ons krijgt, verbeeld je daarom jouw eigen proces. Alles wat je ontdekt en leert wordt zichtbaar in dit boek. Je bent helemaal vrij in hoe je het vormgeeft. Het boek is tevens een herinnering. Alles wat je bij ons ontdekt en leert wordt namelijk beeldend zichtbaar. Je past de ervaringen die je hebt opgedaan toe in je verdere leven!

Na 6 bijeenkomsten:

  • Weet je hoe je jouw (hoog)bewustzijn positief in kunt zetten;
  • Ken je diverse creatieve werkvormen waar jij blij van wordt;
  • Pas je creativiteit veel meer toe in je dagelijkse leven;
  • Zet je creatieve werkvormen in om te ontspannen en dichterbij je gevoel te komen. Daarmee lukt het je om bewuste keuzes te maken;
  • Herken je belemmeringen in je creatieve proces en weet je deze te doorbreken;
  • Is er een groep met leeftijdsgenoten waar je altijd op terug kan vallen voor inspiratie en herkenning. 

Praktische informatie

Aantal bijeenkomsten: 6

Dag en tijd: Zondagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Data: 18 september, 9 en 30 oktober (laatste zondag van de herfstvakantie), 13 en 27 november en 11 december. 

Doelgroep: Jongeren van +/- 15 tot 20 jaar. 

Kosten pilot: €390,- (€65,- per bijeenkomst). 

Deelnemersaantal: We werken met een kleine groep van maximaal 12 deelnemers. We starten bij 8 deelnemers. 

Docenten: Anouk Mulder, Milou van Woezik en gastdocenten.

Locatie: Het atelier van De Nieuwe Creatieven, Postweg 50 in Nijmegen.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden via de website www.denieuwecreatieven.com Na een kennismaking met Milou en/of Anouk kijken we samen of het programma bij jou past.

Aandacht is ons motto. Wees Welkom.