ART & ARCHETYPEN, je talenten verbeeld (onder voorbehoud)

is een rijk en uniek jaarprogramma. Een bijzonder combinatie van bewustzijnsontwikkeling en creatieve groei. In 13 bijeenkomsten maak je een persoonlijke reis aan de hand van innerlijke beelden die je creatief vormgeeft. Je zou het een zielenreis kunnen noemen.

Door metaforen, archetypen en visualisaties kom je op een speelse én diepgaande manier in contact met wat in jou aan schatten te vinden is, leer je jouw 13 unieke talenten kennen en (her)vind je stap voor stap je autonomie en bezieling.

In de ochtend staat steeds het Talentenspel centraal. Jouw binnenwereld als koninkrijk verbeeld is de metafoor die we hanteren om op onderzoek te gaan langs een aantal universele thema’s:

  • Wie ben ik, waar kom ik vandaan? Je herkomst, ouders en kindthematiek.
  • Wat wil ik manifesteren, wat kom ik brengen? Je passie en missie verkennen.
  • Wat leeft er in de onderstroom, wat wil ik opdiepen? Je bronnen en schatten in de diepte.
  • Hoe zet ik mezelf neer in de wereld, wat heb ik nodig? Je koningschap versterken.

Innerlijke beelden hebben een eigen en krachtige werking. Door ze naar je bewustzijn te halen en vervolgens in vorm te brengen, geven ze inzicht en richting.

In de middagen ga je beeldend aan de slag, onder begeleiding van een van onze bevlogen en veelzijdige kunstenaars/docenten. De middagen zijn opgebouwd langs de elementen ether, lucht, vuur, water en aarde (de elementenleer van Jung) en je wordt steeds drie bijeenkomsten begeleid door een docent/ kunstenaar. Het materiaal wisselt ook per blok van drie lessen.

De rijkdom van het Talentenspel in de ochtend in samenhang met de creatieve werkvormen en materialen in de middag brengen je thuis bij en in jezelf. Deze lessen brengen je voorbij je ratio. Ze vormen de sleutel naar je onderbewuste en gaan over persoonlijke groei en creatieve bewustzijnsontwikkeling.

De eerste bijeenkomst wordt de basis met het Talentenspel gelegd en krijg je het Dagboek van je Ziel overhandigd. Dit dagboek vertegenwoordigt het element ether en het vormt de rode draad van jouw proces door het jaar heen. Het is het creatieve fundament waar je ook thuis aan kunt werken. Aan het einde van jouw jaar heb je vanuit je onderbewuste een innerlijke en creatieve reis gemaakt en die weergegeven in het beeldend Dagboek van je Ziel.

Les 1 Element ether

In de ochtend wordt het Talentenspel neergezet en je ontvangt het Dagboek van je Ziel. In de middag maak je contact met je scheppingskracht en start je in je dagboek. We leggen samen het fundament voor je innerlijke reis. Je zet je eerste stap.

Les 2-4 Element lucht

THEMA: Waar kom ik vandaan? Wat zijn mijn roots, wat is mijn gezin van herkomst?

Je gaat op onderzoek naar je geschiedenis en jouw positie in je familiesysteem. Beeldend werk je de kind-moeder-vader dynamiek uit.

Les 5-7 Element vuur

THEMA: Wat wil ik manifesteren, wat kom ik brengen? Waar gaat mijn vuur van branden?

In deze lessen gaat het over jou, over je passie en je bezieling. Beeldend ga je aan de slag met je eigen wereld en vormtaal.

Les 8-10 Element water

THEMA: Wat leeft er in mijn onderstroom, wat wil ik opdiepen? Welke schatten liggen verborgen in de schatkamer van mijn Ziel?

Je talenten krijgen steeds meer inhoud. Beeldend komen ze stuk voor stuk in hun unieke vorm/kleur/textuur.

Les 11-13 Element aarde

THEMA: Hoe zet ik mezelf neer in de wereld? Hoe belichaam en versterk ik mijn innerlijk koningschap?

Aarde, aarden, geaard zijn en blijven om jezelf in de wereld te kunnen uitdrukken. We werken aan de hand van de Levensboom en jouw unieke blauwdruk. Beeldend komt de essentie van Koning(in) zijn driedimensionaal tot leven.

Praktische informatie

13 trainingsdagen, met twee trainers,
van 10.00 tot 16.00 uur.

Wij zorgen voor goeie koffie/thee & lekkers. Lunch breng je zelf mee.

De kosten zijn € 175,00 per maand, inclusief de meeste materialen. Zakelijke factuur + 21% btw. De betaling mag per maand plaatsvinden.

Aandacht is ons motto. Wees welkom.