ART & ARCHETYPEN; je talenten verbeeld’  

is een nieuw, rijk en uniek jaarprogramma dat helemaal gericht is op bewustzijnsontwikkeling en creatieve  groei. 

In 13 bijeenkomsten maak je een persoonlijke reis aan de hand van innerlijke beelden die je uiterlijk  vormgeeft, je zou het een zielenreis kunnen noemen.  

Door middel van metaforen, archetypen en visualisaties kom je op een speelse én diepgaande manier in  contact met wat in jou aan schatten te vinden is, leer je jouw 13 unieke talenten kennen en (her)vind je stap  voor stap je autonomie en bezieling. 

In de ochtend staat steeds het Talentenspel centraal onder begeleiding van Michèle Wattel. Zij is ervaren Talentenspelcoach en -trainer, specialist vrouwelijke archetypen en gestalt-art psychotherapeut. 

Het Talentenspel is een inzicht- en ontplooiingsspel en gaat over jou, over je verlangens, je fratsen en  patronen, over je plek in de wereld en over je ziel en je zaligheid. Jouw binnenwereld als koninkrijk  verbeeld is de metafoor die we hanteren om op onderzoek te gaan langs een aantal universele thema’s: 

Wie ben ik, waar kom ik vandaan? Je herkomst, ouders en kind thematiek. 

Wat wil ik manifesteren, wat kom ik brengen? Je passie en missie verkennen. 

Wat leeft er in de onderstroom, wat wil ik opdiepen? Je bronnen en schatten in de diepte.

Hoe zet ik mezelf neer in de wereld, wat heb ik nodig? Je koningschap versterken. 

Innerlijke beelden hebben een eigen en krachtige werking. Door ze naar je bewustzijn te halen en in vorm te  brengen, geven ze richting. 

In de middagen ga je beeldend aan de slag, onder begeleiding van een van onze bevlogen en veelzijdige  kunstenaars/docenten. Deze middagen zijn opgebouwd langs de elementen ether, lucht, vuur, water en aarde (de elementenleer van Jung) en je wordt per drie bijeenkomsten begeleid door steeds 1 docent/kunstenaar.  Het materiaal wisselt ook per blok van drie lessen.  

De rijkdom van het Talentenspel in de ochtend in samenhang met de creatieve werkvormen en materialen in de middag brengen je thuis bij en in jezelf. 

Middagprogramma 

Jouw gekozen archetypen ga je beeldend vormgeven vanuit verschillende disciplines en materialen en zo worden innerlijke processen uiterlijk verbeeld. 

Deze lessen brengen je voorbij je ratio. Ze vormen de sleutel naar je onderbewuste en gaan helemaal over persoonlijke groei en creatieve bewustzijnsontwikkeling.  

De eerste bijeenkomst legt Michèle de basis met het Talentenspel en opent Ellis het jaar met de overhandiging van het Dagboek van je Ziel. Dit dagboek vertegenwoordigt het element ether en het vormt  de rode draad van jouw proces door het jaar heen. Het is het creatieve fundament waar je ook thuis aan kunt  werken. Aan het einde van jouw jaar heb je vanuit je onderbewuste een innerlijke en creatieve reis gemaakt en die weergegeven in het beeldend Dagboek van je Ziel.  

Les 1 Michèle en Ellis. Element ether.  

In de ochtend wordt het Talentenspel neergezet en je ontvangt het Dagboek van je Ziel. In de middag maak  je contact met je scheppingskracht en start in je dagboek. Ellis deelt haar inspiratie en geeft deze aan jou door. We leggen samen het fundament voor je innerlijke reis. Je zet je eerste stap.

Les 2-4 Michèle en Miranda. Element lucht.  

Waar kom ik vandaan? Wat zijn mijn roots, wat is mijn gezin van herkomst? 

Deze vragen staan centraal in de eerste serie van 3 lessen. Geïnspireerd door jouw archetypische talenten -die je in het ochtendprogramma hebt ontmoet- raakt je fantasie geprikkeld. 

Wat betekenen mijn archetypen, wat roepen ze in mij op? Hoe geef ik hier vorm, kleur en textuur aan? 

Op de vragen die in je naar boven komen ga je op beeldende wijze antwoorden ontvangen vanuit je onderbewuste. Je ervaart diepe verbinding met de inhoud, de vorm en het materiaal. Onder bezielende leiding, met een keur aan materialen als pen en papier, houtskool, water en inkt, verf,  tijdschriften en een schaar, ga je spelend creëren. Laat je verwonderen in de ontdekkingsreis naar het beeld  dat bij jouw innerlijke beleving past. Beeld dat raakt in de kern van wie jij werkelijk bent. 

Les 5-7 Michèle en Ellis. Element vuur.  

Wat wil ik manifesteren, wat kom ik brengen? Je passie en missie verkennen. 

Leef jij vanuit passie, vanuit je hart? Waar gaat jouw vuur van branden? Welke talenten zijn verbonden met  jouw vuur? Dit zijn de vragen die centraal staan in de tweede serie van 3 lessen. 

Je zakt dieper in je lijf. Je voelt verbinding met jouw vuur. Bij Ellis ga je met oud papier, fototransfers en  borduursels en alle materialen die hiervoor passend en nodig zijn een serie maken. Als het ware een kabinet  van jouw talenten, innerlijk gevoeld en uiterlijk verbeeld.  

Les 8-10 Michèle en Johan. Element water. 

Wat leeft er in de onderstroom, wat wil ik opdiepen? Wat zijn jouw bronnen en welke schatten liggen  verborgen in de schatkamer van je Ziel? In de derde serie van 3 lessen staan deze vragen centraal. 

In De Ark van jouw verbond leven jouw schatten en bronnen. Johan, meester in symbolen, inspireert je om  je eigen symboliek te vinden. Er is een belangrijke plek weggelegd voor de Levensboom. Alles komt samen  in jouw schatkist, innerlijke processen worden uiterlijk verbeeld door gemengde technieken. 

Les 11-13 Michèle en Ellis Element aarde. 

Hoe zet ik mezelf neer, wat heb ik nodig in de wereld? Hoe belichaam en versterk ik mijn koningschap? 

Wat is jouw aard? Waar ben jij geaard? Hoe aard je? De vierde serie van 3 lessen draait rondom deze  vragen. 

Onder begeleiding van Ellis ga je 3 dimensionaal werken met albast. De gesloten wereld van steen  stimuleert jouw verbeelding. Je geeft vorm aan je diepste essentie en onderzoekt je geboortegrond. 

Je bent van harte welkom. 

Michèle, Miranda, Johan en Ellis

MELD JE AAN

Praktische informatie

13 trainingsdagen, met twee trainers.
van 10.00 tot 16.00 uur

Wij zorgen voor goeie koffie/cappuccino en verse geurige theetjes met lekkers.

De kosten zijn € 160,00 per maand, inclusief de meeste materialen. Zakelijke factuur + 21% btw. De betaling mag per maand plaatsvinden.

Aandacht is ons motto. Wees Welkom.