Testimonials

Dearest Ellis,

Thank you for your festive hospitality. The shower of flowers was a perfect ending. We loved every bit of your care and concern. We appreciated your creative spirit, which showed itself in every detail.

We go back to America grateful for our Dutch adventure.

You are a superb ambassador and we are proud to know you.

With affection,

JULIA


Maandag 28-01-2019

Eindelijk was het dit weekend zover. Julia Cameron, de schrijfster van “The Artist Way” kwam naar Nederland. Naar Nijmegen, naar de Sint Stevenskerk wel te verstaan.

De organisator, Ellis Schoonhoven, nodigde Cameron uit na deelname aan een workshop in New York. Ellis geloofde en beloofde dat het een unieke ervaring zou worden. Zonder enig zekerheid omtrent financien of kans van slagen , ging ze aan het organiseren. Ze sprong…zonder vangnet. Wat een moed en lef. Ik heb respect en grote bewondering hiervoor. Ellis vertrouwde op haar eigen kracht, creativiteit en inventiviteit. En vooral op de steun van het Universum: Dat alles aangedragen zou worden wat nodig was voor het ‘Event’.

De aanmeldingen stroomden na de werving, aanvankelijk met kleine plukjes toe uit binnen- en buitenland. Uiteindelijk werden het zo’n 150 deelnemers.


What a beautiful and unforgetable two-days meeting, was het !! Er viel zoveel te ervaren: Dans, theater, kunst, muziek, presentaties, heerlijke lunches van de Blonde Pater, de sfeer, de aankleding en belichting van de schitterende kerk. Het klopte. De verbinding en dynamiek tussen de aanwezigen èn de wonderlijke manier waarop J.C. (op en top Amerikaanse) zich presenteerde, spraken tot de verbeelding. Ze gaf veel korte opdrachten die steeds in groepjes van drie, met onbekenden (!), uitgewisseld werden. We moesten elkaar op papier “Popcorns” (bemoedigingen) aanreiken die we thuis konden nalezen…

Ik heb getwijfeld of ik wel deel zou nemen aan het Event. Of ik na het bestuderen van het boek en de cursus die ik bij Ellis volg, nog nieuwe inspiratie zou opdoen ? Volmondig JA ! Een blijvend geschenk aan mijzelf is het geworden. Rechtstreeks neergedaald in mijn hart…


Ik ben geen kunstenaar. Maar ik wou wel dolgraag weer bij mijn bron komen, daar waar zoveel levensplezier zit, inspiratie, borrelend met vanalles. Loskomen van opgelegde normen, van hoe het hoort en de zware criticus. Weer terug naar hoe het is om als kind te spelen. Terug naar de levenskracht die creativiteit is.

En wat is het leuk om dit bij de Nieuwe Creatieven te ervaren! Soms zo confronterend, soms zo onverwacht, en zo vaak met veel plezier vanalles uitproberen. Ik ben inderdaad bij mijn bron aan het komen, maar nog steeds maar een heel klein beetje, want wat is dat immens groot, daarginds, bij ons allen!

Wat zijn ze gul bij de Nieuwe Creatieven, met liefdevolle aandacht, warmte, ideeën en inspiratie, de bijzondere locaties, de prachtige materialen.

Ik ervaar in mijn werk en leven steeds meer vrijheid, krijg nieuwe impulsen. Ik kijk weer anders naar de wereld om mij heen en naar mezelf. Deze ervaring zou iedereen moeten kunnen meemaken! Ja, ook ik ben een kunstenaar, op mijn eigen manier.
Marga
februari 2018


Waar je mag zijn wie je eigenlijk altijd al was.
De aandacht waarmee DNC mijn proces begeleidt, is goud waard.
Aletha


Geef jezelf een groot cadeau!
Wat er in het pakje zit, is elke keer weer een verrassing.
Lou


Ruimte & Tijd
Jezelf creatief te ontwikkelen.
Wat aandacht krijgt dat groeit!


Een aanrader!
Elke lesdag een verrassing en altijd naar huis met nieuwe ideeën en inspiratie.
Jolien