Onze Docenten

Ellis Schoonhoven, 1964 | Kunstenaar, docent beeldhouwen en oprichter van De Nieuwe Creatieven.

‘Zo graag inspireer ik mensen om te gaan voor hun dromen en hun diepste verlangens te herontdekken. Met overgave en bevlogenheid tracht ik daar in mijn lessen vorm aan te geven. Ik ben gefascineerd door onze existentie, onze kracht en kwetsbaarheid wat resulteert in embryonaal werk dat gebaard moet worden.’


Miranda Straten, 1965 | Kunstenaar

Met grote ogen kijk ik onbevangen naar de wereld en bewonder de schoonheid in alles. Ik teken, schrijf, schilder, maak collages en werk met textiel. Het zijn de kleine dingen die het doen, het gewone is bijzonder als je het in het licht zet, er met aandacht naar kijkt of een podium geeft. Mijn verwondering en inspiratie wil ik graag met je delen in het maken van beeld dat raakt.
Show your true colors !


Maayke Kleinbussink, 1976 | Kunstenaar, afgestudeerd aan de HKA en werkzaam als stewardess.

Verwondering en enthousiasme zijn de basisbeginselen waar vanuit ik leef en werk. Vliegend over de wereld leg ik vast op foto wat ik tegenkom, schrijf ik om gedachten vast te houden of juist los te laten. Ik teken zodat ik dichterbij een onderwerp kom. Door The Artist’s Way heb ik me los kunnen maken van blokkades. Dit grote goed wil ik graag delen met iedereen die ook meer vrijheid, creativiteit en kracht wil ervaren.


Conny van Rijn, 1957 | Kunstenaar

Al kijkend de wereld rond, valt mijn blik ergens op. Ik zie. Intuïtief besluit ik te fotograferen. Vaak wil ik het beeld voelbaar maken, een prachtige uitnodiging om  een ‘laagje’ toe te voegen. Op diverse manieren reageer ik op deze oproep met zeer wisselend materiaal. The Artist’s Way heeft mij gesterkt in zelfvertrouwen en bij De Nieuwe Creatieven ben ik als kunstenaar gegroeid. Deze kennis en ervaring wil ik graag met je delen.


Marga Manders, 1960 │ Kunstenaar

“kunst is een daad van de ziel”
Ik leef en werk vanuit de bron van spiritualiteit en natuur. En schep graag met textiel, inkt, divers tekenmateriaal en met alles wat ik verder tegenkom.
Als autodidact en laatbloeier geniet ik van de rijkdom van kunst en creativiteit, gevoed door 5 jaar Nieuwe Creatieven.
Deze rijkdom wens ik iedereen toe!


Miranda Schutten, 1965 | Rouw- en verliesdeskundige, veranderkundige, eigenaar Rouwkost&Troostvoer Praktijk voor lef, levenslust & levenskunst

Voor mij is het leven het waard om geleefd te worden. En daar is soms een flinke portie lef voor nodig; lef om te creëren, lef om onze levenslust te herkennen, lef om de levenskunstenaar in ons te laten spreken. The Artist’s Way heeft me hierin enorm laten groeien.
Ik werk graag met mijn handen: ik schilder, scheur, plak, naai, borduur en vorm. En dat geef ik graag door in mijn praktijk.
Want door onze handen maken we opnieuw een connectie tussen ons hoofd en ons lijf. Zó worden we weer één en kunnen we ons leven weer met volle teugen nemen.


Anouk Mulder, 1968 | Orthopedagoog, Specialist Hoogbegaafdheid, Eigenaar bedrijf Verschil in Talent, en docent bij de Artist’s Way voor ouders van hoogbegaafde/ hoogbewuste kinderen.

‘Ik zie Jou’ zijn de woorden die ik wil naleven en die ook in alles wat ik doe terugkomen.
Als je gezien wordt in wie je werkelijk bent kun je volledig en in vertrouwen je eigen ik ontwikkelen.  Kunst en creativiteit is daarbij een voedende bron.


Karin Vlugter (1960) | vormgever, fotograaf, boekbinder

Werken met mooie materialen, gebruik makend van voor mij bekende of nog onbekende technieken vind ik heerlijk. Ik laat mij inspireren door het werk van andere kunstenaars en wat zo op mijn pad komt. Het plezier dat ik bij het creëren ervaar geef ik graag door aan anderen, jong en oud.


Aletha Steijns, 1968 | Veranderkunstenaar, afgestudeerd aan de AHK/Reinwardt Academie, systemisch coach, Art Based Learning coach

Creativiteit is iedereen gegeven. Soms raak je het geloof erin kwijt. Jezelf weer verbinden met je creativiteit brengt je weer terug bij jezelf. Dat wil ik graag doorgeven, nadat ik het zelf bij De Nieuwe Creatieven heb ondervonden. Dat doe ik als docent bij Speelplaats van de Ziel en als teamlid bij de verdere ontwikkeling van De Nieuwe Creatieven.


Johan van Dinteren, 1952 | Kunstenaar en tot 2020 docent aan de Kleine Tiki te Breda, school voor kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling.

Als kunstenaar ervaar ik de diepere betekenis van gebeurtenissen in het leven met hoofd, hand en hart. Mijn levensvisie wordt gevoed vanuit de Sofia: de levensbasis die wij mensen mogen ervaren als we ons verbinden met de bron van het bestaan.