Dank voor de gouden verbinding

We zijn overdonderd en blij door de bestellingen van borduurboxen voor De Nieuwe Tempel na vermelding in de nieuwsbrief van See all This. De eerste serie is verstuurd en we werken met hart en ziel aan de volgende symbolen en de handgemaakte boxen. Ze komen eraan. Dank voor de gouden verbinding 🙏🏽 Ellis & Team

De Nieuwe Tempel

‘Before there was time, before there was language, there were the sacred symbols’

Met een geweldig team zijn we in september 2021 begonnen met de bouw van een textiele sculptuur ‘De Nieuwe Tempel’. Het omvangrijke kunstproject wordt ontwikkeld in samenwerking met beeldend kunstenaar Marga, sustainable concept developer Marjolein en wiskundige Hans en handwerksters Attis, Miranda en Marie-José. Het eerste jaar werden schetsen, een technische analyse en een maquette gemaakt.

De maquette -als autonoom beeld- hopen we begin zomer te tonen. De bouw van ‘De Nieuwe Tempel’ kan dan beginnen. Een spannend proces zal zich ontvouwen.

We nodigen je uit om je te verbinden aan De Nieuwe Tempel door mee te borduren aan oeroude symbolen, die onderdeel uitmaken van het interieur van de Tempel.

De vorm en afmeting van De Nieuwe Tempel zijn gegrond in de gulden snede, fibonacci sequentie en heilige geometrische proportie leer. Oude ingezamelde lakens worden middels eco-dyeing met lokale koffieresten van authentieke aardse bruintinten voorzien. Daarnaast worden lappen kant en damast met geborduurde symboliek in goudkleur verwerkt.

Volg alle ontwikkelingen van De Nieuwe Tempel op Facebook, Instagram, LinkedIn.