Jaartraining The Artist’s Way bij De Nieuwe Creatieven

In deze jaartraining, ons basisjaar, staat het boek The Artist’s Way van Julia Cameron centraal. The Artist’s Way is het fundament waarop de onze overige programma’s zijn gebouwd. In The Artist’s Way leer je weer te spelen en in vrijheid verbinding te maken met je creatieve bronnen. Je herinnert je weer wat je heerlijk vindt om te doen.

In 13 bijeenkomsten geef je vorm aan jouw creativiteit. De opdrachten geven je meer focus en aandacht. Je komt in een natuurlijke flow om je dromen te concretiseren. Het boek, de opdrachten, het schrijven van de ochtendpagina’s en je wekelijkse kunstenaarsafspraak helpen je om je creativiteit te laten stromen. Je buigt je negatieve overtuigingen om. Je heft je blokkades op. Je (her)ontdekt je diepste verlangens en drijfveren.

Zachte maar krachtige veranderingen vinden plaats. Je schrijft je in voor die langgedroomde training, je gaat schrijven, je ruimt op en gooit weg, je voert eindelijk dat gesprek met je leidinggevende, je staat meer in verbinding met je bron.

De smeerolie is scheppen, creëren vanuit je innerlijke kunstenaar-kind. Je leert weer spelen, apenkooien in een veilige omgeving. Je proces is je focus, niet het product. Je hebt lef nodig om opnieuw te beginnen, om te handelen en te werken aan je mentale, emotionele en spirituele groei.

Goethe verwoordt dit prachtig: “Tot je het besluit hebt genomen je in te zetten, is er aarzeling, de mogelijkheid om je terug te trekken en blijft effectiviteit uit. Vanaf het moment dat je je definitief inzet, werkt de voorzienigheid mee. Er gebeuren allerlei dingen die je verder helpen, die anders niet gebeurd zouden zijn. Uit de beslissing komt een stroom op gang waaruit allerlei onvoorziene incidenten, ontmoetingen en hulp die geen mens had kunnen bedenken zich voordoen op je levensweg. Wat je ook maar te doen hebt en wat je ook maar kunt dromen te doen, doe het. Stoutmoedigheid duidt op talent en kracht en heeft een magische uitwerking. Begin NU”.

De dag start met een samenkomst en bespreking van de opdrachten uit het betreffende hoofdstuk. Een voedende en inspirerende inbreng van de docent helpt je om in de juiste flow te komen. Het begin van jouw scheppingsproces om te bereiken wat jij voor ogen hebt.

Elke vorm van kunst draagt hier aan bij. Misschien ga je weer spelen met woorden en schrijf je Haiku’s, ga je stoeien met krijt of kleurpotloden, of ontdek je de mogelijkheden van hout, steen of stof.

Praktische informatie

13 trainingsdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Jouw persoonlijke eindpresentatie is op de laatste trainingsdag.

Wij zorgen voor goeie koffie/thee & lekkers.

De kosten zijn € 135,00 per maand. Zakelijke factuur + 21% btw. De betaling mag per maand plaatsvinden.

Eenmalige kosten:
€ 25,00 voor het boek The Artist’s Way. Graag zelf aanschaffen.

Aandacht is ons motto. Wees welkom.