Hoe kom je tot een zinvolle interpretatie van een kunstwerk?

Waar begint het kunstwerk en waar houdt het op?

Welkom bij SALON

SALON is een plek waar kunstenaars (beelddenkers, creators, mensen met een kunstenaarsgeest) bij elkaar komen om met elkaar te filosoferen. 

Over (jouw eigen) kunst, het leven en de relatie tussen deze twee. Het is een energieke plek waar vooral geïnspireerd, maar ook uitgedaagd wordt. Samen zoeken we naar een balans tussen intentie en onze eigen waarneming. We ontdekken de relevantie niet, maar construeren die.

Gedurende het jaar ga je merken dat je je gedachten scherpt door het delen en door de inspiratie van anderen. Je gaat anders kijken, meer zien en hierdoor zal je werk zich ontwikkelen.

De stroom van het proces dit jaar krijgt ankerpunten door de 13 bijeenkomsten. 

Het zijn momenten om stil te staan en je te verdiepen in de betekenis van je werk. Wat zegt je materiaalgebruik, de techniek, de kleuren en je vormtaal, het formaat en het perspectief?

In de voortgang die je boekt leer je ook meer de relatie van jezelf tot je werk te duiden. Je versterkt elkaar en ziet ongekende dingen door de ander. Je krijgt een buddy en je bent een buddy gedurende het gehele jaar, elke maand wisselend.

Het toewerken naar een gezamenlijke tentoonstelling op het einde van het jaar zorgt voor verbinding en verdieping en zal zeker ook spanning en zelfs irritatie met zich mee kunnen brengen. Het fijne is dat je het herkent, kan delen en als brandstof kan inzetten om door te gaan.

Dagindeling

1. deelronde met vraagstelling over jouw eigen werk

2. discussieren, sparren en filosoferen in diverse samenstellingen

3. inbreng kunstwerk docent: we gaan samen een kunstwerk analyseren en interpreteren. Wat zegt die interpretatie over jou als toeschouwer en als creator?

Door samen te duiden gaan we de verdieping in en de verbinding aan met het kunstwerk, met jezelf en met elkaar.

4. VRIJ ATELIER: tien keer werk je ‘s middags in het vrije atelier aan het door jouw gekozen thema. De dertiende bijeenkomst is de gezamenlijke tentoonstelling.

Voor SALON vragen we 100% commitment. We nodigen je vooraf uit voor een intakegesprek met één van onze docenten.

Praktische informatie

10 lesdagen
van 10.00 tot 16.00 uur

Wij zorgen voor goeie koffie/thee & lekkers

De kosten zijn € 140,00 per maand (exclusief materiaalkosten) inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor zakelijke deelnemers. De betaling mag per maand plaatsvinden.

Aandacht is ons motto. Wees Welkom.